Personages hoofdrollen en belangrijkste bijrollen

Geplaatst op zondag 13 juni 2021 @ 10:41 , 77 keer bekeken

Elizabeth Thorton Tatcher, de middelste dochter van reder Tatcher, is de jonge onderwijzeres van het stadje, ze vind zichzelf terug in het stadje. Ze is getrouwd met Jack en samen hebben ze een zoon. Voor haar leerlingen en vrienden gaan ze door het vuur. Later krijgt zij een relatie met Lucas Bouchard na het overlijden van haar man al heeft Nathan Grant ook een plekje in haar hart.
Jack Thorton is de Mountie, bergpolitie, van het stadje. HIj is erg beschermend en redt de inwoners vaak. Echter de bergen blijven trekken en daarom durft hij zich niet te binden, tot dat Elizabeth in zijn leven komt. (hij overlijdt in serie 5)
Abigail Staton, is weduwe haar man en zoon komen om in het ongeluk in aflevering 1.  Hierna start ze haar eigen restaurant op, en vriendin van elizabeth. Ze heeft verkering met de Dominee en heeft een adoptiedochter, Rebecca, een adoptiezoon Cody. Als Henry Cowen een tijdje in het ziekenhuis ligt en later afgezet wordt als burgermeester blijkt zij als hoofd van de gemeenteraad de post van burgermeester te moeten vervullen. Dat doet ze dan ook met verve. De inwoners zeggen het niet maar ze doet het beter dan al haar voorgangers. In seizoen 6 verlaat ze het stadje om voor haar moeder te zorgen. Ook neemt ze haar schoondochter Clara een tijd in huis en dienst.
Bill Avery is een stille man met veel talenten. HIj komt in de stad als een soort van CSI om het mijnongeluk te onderzoeken en hij en Jack hebben al vaker samen gewerkt waardoor hij wat in het stadje blijft hangen. Later benoemd Jack hem, als die de bergen in moet, als sheriff en is hij nog later de rechter van het stadje.Ook heeft hij meer een vader-zoon band met Jack dan als collega's
Henry Gowen is de eigenaar van de kolemijn en wordt later schuldig bevonden aan het vervalsen van bewijs. Met dan aank abigail begint hij als burgermeester van de stad een tweede leven, als hij bij een ongeluk gewond raakt moet hij de rol van burgermeester opgeven. Toch komt hij weer terug maar wordt dan ontmaskert door Bill als hij met de spoorwegmannen valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Hij bekend schuld en krijgt daardoor een lagere straf. waarna hij weer terug keer naar Hope Valley.  Hij blijft echter ook zaken doen met oa een oliebedrijf en Lucas Bouchard.
Rosemary  Coulter- Le Veaux de voormalig actrice komt in de stad als ex verloofde van Jack en ze wil hem terug dit zorgt er voor dat ze een niet zo goede start heeft met Elizabeth, ondertussen spreekt ze ook steeds af met Leland Coulter de eigenaar van de zagerij. Langzaam groeit er iets moois tussen haar en Lee en de twee trouwen, hierdoor kan ze ook Jack met rust laten en bouwt ze een vriendschap op met Elizabeth. Ze werkt als ontwerpster en verkoopster in de kledingzaak van het stadje
Leland Coulter is de eigenaar van de zagerij. HIj is aardig, rustig en en geduldig kortom alles wat nodig is om Rosemary af te remmen. Hij is goed voor zijn personeel en dol op zijn vrouw. Hij is de beste vriend van Jack. Lee heeft echter een nogal roerig verleden met oa een broer die jong is overleden. Met de hulp van Rosemary verwerkt hij uiteindelijk dit allemaal zo goed en kwaad als het gaat.

Terug kerende (gast)rollen
Faith Carter is de zuster van het stadje. Jack ontmoet haar als ze zorgt voor diens broer Tom. Later blijkt ze verloofd maar verbreekt dit als blijkt dat ze van haar aanstaande man moet stoppen met werken na haar trouwen. Ze heeft de looks ook mee waardoor menig man voor haar valt maar ze ziet er weinig van omdat ze zo druk en toegewijd is er is echter een man die haar wel kan bekoren.
Dominee Frank blijkt een crimineel verleden te hebben. Om dit te keren en een schoon begin te krijgen heeft hij zijn naam veranderd als hij de dominee wordt van dan Hope Valley. Frank is rustig en altijd voor de leden van de kerk in de weer als dat nodig is. Hij heeft verkering met Abigail.
Carson Shepard komt als voormalig spoormedewerker in de stad in dienst bij Abigail.Later leert men dat hij dokter is  en het kan niet anders dan dat er een liefde ontstaat tussen hem en Faith.
Lucas Bouchard is de eigenaar van de saloon en Gowen Petroleum. Hij wil graag indruk maken bij (dan weduwe) Elizabeth en doneert grote bedragen aan oa de school en bibliotheek. In seizoen 8 begint hij en een relatie met haar.
Nathan Grant, is de mountie die Jack moet gaan vervangen, dat is een positie die niet makkelijk is. HIj wil graag Elizabeth en haar zoon helpen uit schuld gevoel. Die spreekt in serie 8 uit dat ze niet verliefd op hem is maar wel als vriend ziet. Hij heeft de voogdij over zijn nichtje Allie
Allie Grant, is het nichtje van Nathan. Ze is wees en daarom voedt haar oom haar op. Ze is hierdoor erg zelfstandig en nogal eigengereidt. Ze wil ook graag volwassen worden gezien en behandeld als is en blijft ze en kind. Dat laatste is niet altijd makkelijk voor Elizabeth
Clara Stanton Flynn, ze is de weduwe van Peter Stanton de zoon van Abigail, ze werkt in het cafe van Abigail en trouwt met de zagerij voorman Jesse Flynn
Jesse Flynn komt als een boef de stad in maar als hij Jack en Bill helpt een bende op te rollen krijgt hij een tweede kans in de zagerij waar hij snel promotie maakt.  Dit stelt hem instaat om verkering te vragen en later te trouwen met Clara.
Rip
De hond die op Jack ligt te wachten in het Mountie kantoor. Aan de hond als zijnde een dienst hond heeft hij weinig maar als vriend des te meer. De hond vertoond soms zelfs wat menselijke trekjes. Na verloop van tijd verdwijnd hij uit het verhaal. Waar de hond is gebleven is niet bekend. (buiten beeld werd bekend dat de hond was overleden)


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: