Algemeen

Geplaatst op zondag 13 juni 2021 @ 10:35 , 70 keer bekeken

zender Netflix/ Hallmark
Seizoenen 8 (nog 1 in elk geval en mogelijk zelfs nog 7)
Bron; de boeken van Jeanette Oak; Canadian West series
Opzet aflevering:  Elke aflevering belicht vaak een inwoner of voorbijganger in het stadje, een leerling van Elizabeth en Jack die vaak iets oplost met zijn hoofd en hart in plaats van bruut geweld. 

Verhaal (met spoilers)
Elizabeth Tatcher is dochter van een rijke reder in Hamilton en verrast haar ouders en zussen met het feit dat ze gaat les geen in Coal Valley, een mijnwerkersdorpje in het noorden van Canada. Als ze aan komt moet ze nog veel leren van het leven. Dat blijkt al op de eerste dag dat ze les geeft en het mijn alarm afgaat, er blijkt een enorm ongeluk gebeurd. Die dag komt ook Mountie Jack Thorton aan in het stadje en al snel komen de twee elkaar tegen. Elizabeth is niet blij als al gauw blijkt dat hij is gestuurd om door haar vader om op haar te passen. Maar Jake blijkt op de hand van de weduwes en Elizabeths vriendin Abiagal Stanton die naast haar man ook haar zoon verliest bij het ongeluk. Hij huurt Bill Avery in een soort CSI die bewijs levert voor de rechtsgang tegen de baas van de mijn Henry Gowen. Het lukt ze en de man wordt veroordeeld. Ondertussen is Elizabeths moeder ziek geworden en keert ze tijdelijk terug naar Hamilton. Jack gaat mee als begeleider en zoekt zijn broer op terwijl Elizabeth druk is met haar moeder die langzaam aan beter wordt en haar zusters. Julie die iets begint met de broer van Tom en Violet die een rijke aanstaande man aan de haak slaat. Na verloop van tijd is haar moeder weer beter maar Elizabeth lijkt coal valley helemaal vergeten en Jack wil graag terug maar kan ook niet meer zonder haar. Hij wordt boos en vertrekt.Ondertussen zegt ook haar moeder dat ze weer moet gaan ondanks dat haar zus en de broer van Tom een ongeluk krijgen met de auto van haar vader. Julie spoort haar ook aan terug te gaan en als ze door krijgt dat het plaatsje eena ndere naam heeft gekregen Hope Valley is dat een goede aanleiding. Nog voor ze aankomt krijgt Jack een beloning na het oppakkenv an een misdadigersbende. Het geldt dat hij krijgt investeert hij in de stad door een nieuwe kerk cq school te bouwen. Ook blijkt ene Leland (lee voor vrienden) Coulter een zagerij is begonnen wat goed loopt er dus meer leerlingen dan ooit zijn. Echter bij aankomst lijkt het of Jack niets meer voor haar voelt. Dat zijn ex-verloofde Rosemary La Vaux opduikt doet ook al geen goed. Echter Rosemary lijkt als een blok voor Lee te vallen en omgekeerd en Jack weet nier meer hoe het goed moet maken met Elizbeth tot de hond van de MOunties, Rip verdwijnd. Jack en Elizabeth gaan zoeken in een oude mijn die deels instort waardoor Jack Elizabeth moet redden en ze nog een tijdje samen vast zitten. Zo vinden ze elkaar weer. Ondertussen gebeurd er in de stad ok het nodig, een nieuwe dominee meldt zich maar blijkt een oplichter tot dat Frank, de echte zich meldt.  Jack vraag Elizabeth officieel verkering en ze accpeteerd het. 
              De liefde tussen Jack en Elizabeth groeit uiteindelijk uit tot een huwelijk. Kort daarna komt Jack tijdens een missie om het leven. Ondanks het grote verlies van Jack blijkt Elizabeth zwanger te zijn. Na de geboorte van Elizabeths zoon, baby Jack, bloeit de liefde op in het dorpje.                  De telefoon doet zijn intrede in Hope Valley en de lokale kroeg wordt overgenomen door de mysterieuze Lucas Bouchard. De nieuwe Mountie, Nathan Grant, komt eerder aan dan verwacht, en Henry Gowen vindt na enkele proefboringen olie. Lucas en Nathan proberen beide de aandacht van de alleenstaande Elizabeth te trekken, die het lastig vindt een keuze te maken. Carson probeert Faith te stimuleren om te gaan studeren in Chicago. Terwijl Henry zijn oliebedrijf van de grond probeert te krijgen, verlopen de zaken niet geheel vlekkeloos. Met hulp van het hele dorp krijgen Jesse en Clara hun droomhuwelijk, en na een ongeluk probeert Lee zijn familiebanden te herstellen.

Het bezoek van Lucas' moeder maakt Elizabeth nerveus en Fiona opent een kapperszaak. Het hele dorp helpt mee om de ontplofte oliegeiser te dichten. De familie Canfield neemt zijn intrek in het dorp, hun blinde dochter blijkt een verborgen talent te hebben. Elizabeth vraagt zich af of ze klaar is om opnieuw verliefd te worden. Terwijl Clara en Jesse huwelijksproblemen hebben, komt Christopher, Henry's zoon, aan in het dorp. Ned wordt plotseling onwel, hij besluit om Florence ten huwelijk te vragen. En die stemt in. 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: